Експерти назвали несподівані продукти, які викликають ожиріння печінки
Не тільки алкоголь і сало у великих кількостях можуть викликати ожиріння печінки – деякі продукти теж дають цей ефект, причому абсолютно несподівано, так як зазвичай їх негативні якості виявляються глибоко прихованими.
Ожиріння печінки властиво скупчення в органі велику кількість жиру: він починає займати до 10% всього обсягу. Даний стан являє серйозну загрозу здоров’ю організму, воно може бути попередником цирозу і подальшого раку печінки. Найнеприємніше, що небезпечні процеси здатні розвиватися практично безсимптомно довгий час до моменту, коли порушення стає вже значним, навіть незворотнім.
Медики попереджають, що однією з поширених причин, що викликають ожиріння печінки, є неправильне харчування, зловживання деякими продуктами. Несподівано серед таких продуктів фахівці називають і такі, які сприймаються здоровими, корисними.
Одними з найбільш шкідливих для печінки, за їх словами, є оброблені м’ясні продукти. При їх виробництві часто використовується рідкий дим, змушує жир перетворювати в канцерогенна з’єднання бензапірен, здатне руйнувати клітини печінки.
Також небезпечні гострі спеції. Експерти відзначають: вони здатні впливати на печінку подібно токсинів, провокуючим посилене виділення жовчі для їх переробки. Надлишок жовчі, застаивающиеся в протоках, сприяють розвитку жирової хвороби печінки.
Різні підсолоджувачі і замінники цукру також можуть впливати на орган як токсичні сполуки. У спробах позбутися від них печінка починає працювати з великою напругою, що підвищує ризик її пошкоджень.
Фахівці констатують: багато людей не підозрюють, що їдять дуже багато солі. Вона надходить в організм з сосисками, сардельками, консервованими продуктами, хлібом – практично вся харчова продукція містить неймовірні кількості солі, що використовується для посилення смаку та продовження терміну збереження. Це створює небезпечну навантаження на печінку.
Несподіваний пункт у названому переліку продуктів, що викликають ожиріння органу, – це рослинні продукти. Щавель, ягоди, фрукти і овочі з високим рівнем кислотності перевантажують печінку, змушуючи її працювати на знос, щоб нейтралізувати кислоту. Будь-які перевантаження послаблюють її, роблять схильною патологій.
Солодощі в магазинах містять маргарин, який перетравлюється зовсім не так, як натуральне вершкове масло. Його містять продукти – одні з найгірших для печінки, їх часто споживання це прямий пут до її ожиріння.
- Наночастинки допоможуть в боротьбі з серцевими нападами
- Як закрити гештальт
- Відкриття: по зіницях зрозуміло, страждає людина посттравматичним стресовим розладом
- Сексуальна активність подовжує життя, — дослідження вчених
- Обмеження часу прийому їжі допомагає знизити вагу і рівень окисного стресу
- Названі овочі і ягоди, що допомагають в боротьбі з раком