25894 Мікроводорості можуть стати відмінним джерелом жирних кислот омега-3

Мікроводорості можуть стати відмінним джерелом жирних кислот омега-3



Як передає Eurk Alert, Галле-Виттенбергский університет імені Мартіна Лютера перевірив, чи можуть мікроводорості, вирощені не у відкритому середовищі, а в фотобиореакторах в Німеччині, забезпечити більш екологічно чисте джерело необхідних поживних речовин, ніж риба.

Микроводоросли могут стать отличным источником жирных кислот омега-3«Вирощування мікроводоростей має такий же вплив на навколишнє середовище, як і виробництво риби. Однак якщо ми порівняємо вплив на навколишнє середовище з кількістю вироблених омега-3 жирних кислот, риба з аквакультури, виявиться, набагато гірше впливає на навколишнє середовище.

Мікроводорості не повинні і не здатні повністю замінити рибу в якості джерела їжі. Але це міг би бути ще один чудовий екологічно чисте джерело довголанцюгових жирних кислот омега-3″, — йдеться у звіті дослідників. Деякі водорості вже використовуються в якості харчової добавки у формі порошку або таблеток, а також в якості активного компонента в макарони або кашах.

Джерело: www.meddaily.ru

Читайте також:  Диабет 2 типа: неожиданное сладкое лакомство, способное снизить резистентность к инсулину
По теме: ( из рубрики Статьи )

Оставить отзыв

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *

*
*

шестнадцать − 1 =

Top