Мікроводорості можуть стати відмінним джерелом жирних кислот омега-3
Як передає Eurk Alert, Галле-Виттенбергский університет імені Мартіна Лютера перевірив, чи можуть мікроводорості, вирощені не у відкритому середовищі, а в фотобиореакторах в Німеччині, забезпечити більш екологічно чисте джерело необхідних поживних речовин, ніж риба.
«Вирощування мікроводоростей має такий же вплив на навколишнє середовище, як і виробництво риби. Однак якщо ми порівняємо вплив на навколишнє середовище з кількістю вироблених омега-3 жирних кислот, риба з аквакультури, виявиться, набагато гірше впливає на навколишнє середовище.
Мікроводорості не повинні і не здатні повністю замінити рибу в якості джерела їжі. Але це міг би бути ще один чудовий екологічно чисте джерело довголанцюгових жирних кислот омега-3″, — йдеться у звіті дослідників. Деякі водорості вже використовуються в якості харчової добавки у формі порошку або таблеток, а також в якості активного компонента в макарони або кашах.
Джерело: www.meddaily.ru