25926 Рівень вітаміну С і каротиноїдів в крові впливають на ризик розвитку діабету 2-го типу

Рівень вітаміну С і каротиноїдів в крові впливають на ризик розвитку діабету 2-го типу



Ці рівні наочно показують, скільки овочів і фруктів людина споживає. Дані висновки були зроблені за результатами аналізу понад 9500 пацієнтів з діабетом 2-го типу та понад 13500 здорових людей. За словами вчених, чим вище був рівень вітаміну С і каротиноїдів в крові, тим менше ризик розвитку діабету 2-го типу.

Уровень витамина С и каротиноидов в крови влияют на риск развития диабета 2-го типаТак, 20% осіб, що входять в топ по цим показникам, мали на 50% знижує ризик діабету. За підрахунками дослідників, кожні 66 грамів додаткових овочів і фруктів в раціоні пов’язані з 25%-м зниженням ризику діабету 2-го типу.

Між тим, інше дослідження показало виняткову користь споживання цільнозернових продуктів, з точки зору захисту від діабету. Вчені оцінили стан приблизно 195000 людина. виявилося, у людей з максимальним рівнем споживання цільнозернових продуктів ризик діабету 2-го типу був на 29% нижче в порівнянні з людьми, майже не споживали ці продукти.

Наприклад, у тих, хто щодня снідає цільнозерновими пластівцями, ризик діабету на 19% нижче, ніж у тих, хто їсть такі пластівці рідше одного разу в місяць. Споживання цільнозернового хліба знижувало ризик на 21%. А споживання каші з цільнозернових вівсяних пластівців не менше двох разів на тиждень знижувало ризик на 21%. Висівки при вживанні мінімум двох разів на тиждень знижували ризик на 15%, а споживання з тією ж частотою бурого рису і зародків пшениці — на 12%.

Джерело: www.meddaily.ru

Читайте також:  Коагулопатии при ОРВИ и COVID-19
По теме: ( из рубрики Статьи )

Оставить отзыв

Ваш адрес email не будет опубликован.

*
*

восемнадцать − пятнадцать =

Top